Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nagy Kutyatáp Teszt 2019 – Azaz, melyik a legjobb kutyatáp?

Nagy Kutyatáp Teszt 2019 – Azaz, melyik a legjobb kutyatáp?

Felelős gazdiként bizonyára Te is arra törekszel, hogy a lehetőségeidhez mérten a legjobb életet biztosítsd kedvenced számára. 

A kiegyensúlyozott, minőségi táplálás épp úgy a szeretetteljes gondoskodás része, mint a kutya mentális és mozgási igényeinek kielégítése. 
 
A kutya táplálása nem csak biológiai szükségletek fedezéséről szól. Az optimális eledel az életminőségen is javít, hozzájárul a bélflóra egészségének fenntartásához, ami nélkülözhetetlen feltétele az immunrendszer megfelelő működésének. 
 
 
 
Hetente bukkannak fel a piacon az újabbnál újabb, minden problémára megoldással kecsegtető kutyatápok, ezért nem vagy egyedül, ha Neked is megfordult már a fejedben a kérdés: Melyik a legjobb kutyatáp? 
Ha pedig új kedvenc került a családba, akkor kézenfekvő a kérdés, hogy melyik a legjobb junior kutyatáp.
A válasz persze sokkal összetettebb, mint ahogy elsőre tűnhet, hiszen nem mindegy, száraz- vagy nedves eledelről van e szó, illetve a tápláléknak milyen speciális igényeket kell kielégítenie. 
 
Bejegyzésünkben a teljesség igénye nélkül próbálunk segítséget nyújtani az eligazodáshoz kutyatápok világában, valamint megemlíteni néhány, üzleteinkben közkedvelt, és jól teljesítő kutyatápot több árkategóriában.

Mindenféle tapasztalatot szeretettel várunk hozzászólás formájában bejegyzésünk alatt, vagy a facebook csoportunkban.
 
A legjobb minőségű kutyatáp  kutyatáp megválasztásának szempontjából meghatározó a fajtaméret, az életkor és aktivitás, az egyedi problémák és érzékenység, így,
hogy eleve szűkítsük a kínálat körét célszerűbb feltenni a kérdést például úgy:

„Melyik a legjobb kutyatáp a nagytestű kölyökkutya számára?” vagy „Melyik a legjobb kutyatáp allergiás, kistestű kutyának?” "Melyik a legjobb kutyatáp 2019?" és így tovább.

 
Akadnak persze olyan jellemzők, amelyek minden jóminőségű kutyatápra általános érvényben igazak, ezáltal azonnal segítenek szűkíteni a kört.

A kutyatáp vélemények listája szinte végtelen.Legtöbbünknek azonban érthető, ha persze nincs ideje túlzottan belemerülni a kutyatáplálás tudományába, ezért ezzel a bejegyzéssel szeretnénk segíteni, és megkönnyíteni a választást.
 

Nébih Száraz Kutyatáp teszt

Amikor a legjobb kutyatáp felkutatására kézenfekvő módon az internetet választjuk, óhatatlanul is belebotlunk a NÉBIH Táp-tesztjébe, ami félreértésekre adhat okot.
Ezeket tisztázandó, bejegyzésünkben szeretnénk néhány szót ejteni a kutyatápok minőségének összehasonlításáról, és arról, hogy a fenti teszten hogyan győzedelmeskedhet egy néhányszáz forintos kutyatáp-maga mögé utasítva akár egyik személyes kedvencünket, az N&D-t.
 
 
nébih kutyatáp teszt
 
 
Ez az alábbi kutyatáp teszt index alapján történik. Lássuk, hogy ez mit is jelent. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutyatáp tesztje a tápokat a csomagoláson feltüntetett jelölés, a címkén szereplő összetevők valós értékei, avasság, szalmonella paraméterek alapján, valamint a gazdi által tapasztalható érzéki vizsgálat (szag, tapintás, forma) szerint osztályozza.
Mindez azt jelenti, hogy ha egy tápon az összetevők sora hitelesen van feltüntetve, esélyesen indul a győzelemre, a jelölési hiányosságok, hibák esetén pedig rosszabb besorolást kap. 
 
Ezzel persze nem is lenne gond, hiszen az összetevők hiteles feltüntetése is fontos, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi jogszabályok meglehetősen engedékenyek magára az összetételre vonatkozóan.
 
Így képezheti a kutyatáp alapját a „harmadosztályú húsipari hulladék”, krumplihéj, tollak, vagy akár a feldolgozott haszonállatok maradéka csont- húsliszt vagy feldolgozott fehérje formájában. Nem túl étvágygerjesztő, igaz? És még szót sem ejtettünk a kutyatápokban előszeretettel használt olcsó gabonákról, amelyek –sajnos túlságosan gyakran- nem kis hányadát teszik ki az összetevőknek. 

 

Elvesztél a kutyatápok széles választékában? A képre kattintva kérheted ingyenes útmutatónkat a legjobb kutyatápokról. Ez a kiadványunk a kutyatáp teszt 2020 évre készített változata. Az ebook tartalmazza a kutyák méretére és életkora alapján az általunk választott legjobb kutyatáp márka felsorolását. A kutyatápok összehasonlítása a munkatársaink és vásárlóink visszajelzései által történt.

 
kutyatáp teszt útmutató
 
Lássunk egy példát!
 
A kereskedelmi forgalomban kapható, önmagát 100%-ban teljesértékűnek tituláló népszerű kutyatáp összetevőit:

Gabona, hús- és állati melléktermékek (18%, többek között 4% marha a barna darabkákban), olajok és zsírok (többek között 0,4% napraforgóolaj), növényi fehérjekivonatok, növényi melléktermékek (többek között 1% szárított répaszelet), zöldség (4% sárgarépa a narancssárga darabkákban, 4% borsó a zöld darabkákban), ásványi anyagok.

 
Analitikai összetevők: fehérje:23.0 %, nyerszsír:13.0 %, nyersrost:1.5 %, hamu: 7.5 %
 

Tekintettel arra, hogy a gyártó kötelezettsége az összetevők csökkenő sorrendben való feltüntetése, nyomban szemet szúrhat az első helyen szereplő gabona, amely minden bizonnyal kukorica, vagy szója (a rizzsel a gyártók általában előszeretettel eldicsekednek). Mivel a gyártó nem köteles tételesen feltüntetni sem az összetevő gabonák nevét, sem a százalékos arányát, a fenti lista hitelesnek tekinthető! 

A gabonák sorát hús-és állati melléktermékek követik 18% százalékban, melyből 4% marha hús-, vagy egyéb melléktermékszerepel. 

kölyök kutyatáp teszt

 
Hús melléktermékek lehetnek különböző zsigeri szervek, agyvelő, tüdő, vese, belek, zsírszövetek, vér, csont, magyarán a húson, szarun, szőrön, fogakon és patán kívül nagyjából minden.
 
Még „izgalmasabbak” az egyéb állati melléktermékek, amelyek a jelenlegi jogszabályok vonatkozásában magukba foglalják az emésztőtraktus tartalmát (!) is, a bőröket, az irhát, gyapjút, szőrt, tollakat, tojáshéjat valamint a többi „alkatrészt”.

Belátható, hogy az ilyen, kutyák számára sem túl étvágygerjesztő keverékek általában karöltve járnak a különböző mesterséges ízfokozókkal, színezőanyagokkal, aromaanyagokkal, hogy kedvencünk jókedvvel fogyassza őket.

Annak ellenére, hogy az ilyen vegyületek függőséget okozhatnak és legkevésbé az egészségre gyakorolt pozitív hatásaikról ismertek, simán belekerülnek az agyonreklámozott, teljes értékű felirattal jellemzett kutyatápok összetételének sorába.

Nem elhanyagolható tény, hogy a gyártók előszeretettel alkalmaznak olyan megnevezéseket, mint „bárányos”, vagy „marhás” kutyatáp az egyébként baromfifehérjés, és egyéb hús-, vagy állati melléktermékekből előállított kutyatápokra vonatkozóan.

Ennek az oka egyszerű: amennyiben egy táp legalább 4(!!!)% százalékot tartalmaz az adott húsféléből, így például bárányból, a címkén nyugodtan megkaphatja a „bárányos” jelölést.


Ha kutyánk allergiás, esetleg csirkeallergiás, ne dőljünk be elsőre a csomagolásnak. Vegyük a fáradtságot, és olvassuk el a címkén az összetételt. Jegyezzük meg, hogy a nem megjelelölt, vagy egyébnek feltüntetett húsfélék a leggyakoribb esetben szárnyas származékok.

Szóval, a legjobb kutyatáp felkutatása során a kiinduló kérdés: 
 

Egyáltalán Milyen A Jó Kutyatáp?

Milyen tulajdonságokat várhatunk el általánosságban egy teljesértékűnek és prémiumnak, vagy szuperprémiumnak mondott termékről?

Azt mindenképp, hogy tartalmazzák mindazokat az összetevőket, amelyek fedezik kutyánk szükségleteit, és táplálásukkal hosszú, és egészséges életet, fénylő bundát és jókedélyt biztosíthatunk kedvencünknek. Ezen tulajdonságok ismerete alapján kezdhetjük el keresni a legjobb kutyatápok felsorolását. 

Valamint, hogy ne tartalmazzanak olyan összetevőket, amelyek feleslegesen terhelik emésztőrendszerét, és nem járulnak hozzá immunrendszerük egészségének fenntartásához. 

Lássuk, melyek ezek az anyagok:
                                                      • mesterséges színezékek
                                                      • mesterséges ízfokozók 
                                                      • mesterséges tartósítószerek
                                                      • génmódosított nyersanyagok: legtöbbször szója, kukorica
 
Amennyiben ezen értékek alapján szeretnénk kutyatápot választani, a kutyatápok összehasonlításánál célszerű egy pillantást vetni az amerikai „Dogfood Rating” minősítő rendszerére is…
 

Dogfood Rating – A kutyatápok pontrendszeres besorolása

Ez a független minősítőrendszer a címkén feltüntetett összetevők szerint pontozza fel, vagy adott esetben le piacon kapható kutyatápokat. Véleményünk szerint ez a lista a leginkább alkalmas a kutyatáp összehasonlítás vizsgálatára. 

A besorolás lényege, hogy minden kutyatáp 100 ponttal indít, amelyből a hozzáadott mesterséges adalékanyagok, melléktermékek, nem meghatározott összetevők és gabonák után meghatározott számú pontot kell levonni. 

Ezzel szemben a kutyatáp minőségét pozitívan befolyásoló tényezők és összetevők jelenlétéért plusz pontok járnak.

Ilyen pozitív tényezők például a gabona hiánya, a húsliszt jelenléte (mivel a dehidratált hús a nyerssel szemben már nem tartalmaz vizet), a hozzáadott glükózamin és kondroitin, a gyümölcsök valamint a pre- és probiotikumok.

Az sem árt, ha az ízek intenzitásáról ízfokozók helyett gyümölcsök, gyógy- és fűszernövények gondoskodnak, melyek optimalizálják az emésztést és immunitást, fokozzák a kutya vitalitását.

A++”-tól „F”-ig hat kategória van, így a tápok az összpontszám alapján könnyedén rangsorolhatóvá válnak.

 
A 100 pontot meghaladó kutyatápok A++ minősítést szereznek, ami a szuperprémium minőséget jelenti. 

A szuper prémium kutyatápok listája számos olyan terméket tartalmaznak, amelyek hazánkban is kaphatóak. Ilyenek például a hazánkban is kapható Acana, az Orijen, a Taste of the Wild, az N&D, a Platinum, valamint a Visán Optimanova tápjai.
Kiemelkedő eredménnyel az elsők között, 137 ponttal találjuk meg az Orijen Tundra kutyatápját, ami talán nem meglepő az összetevők sorát böngészve.

 
legjobb kutyatáp teszt


A leggyengébb, „F” kategóriába azon kutyatápok kerülnek, amelyek a hozzáadott mesterséges adalékanyagok, ízfokozók, a búza vagy a nem meghatározott összetevők (pl: „állati eredetű fehérje”) miatt nem érik el a 69 pontot. 


 
prémium kutyatápok listája

 
 
 
Kevésbé különös módon ezen pontrendszer alapján a Royal Canin tápjai átlagosan 58 ponttal szerepelnek, és még a legjobb esetben sem érik el a kategóriaugráshoz szükséges 70 pontot.

Hasonlóan gyengén teljesít a legtöbb Hills és a Purina Pro Plan kutyatáp is, a kereskedelmi forgalomban kapható, agyonreklámozott márkákról nem is beszélve. Nem véletlenül teljesítenek gyengén a teszten, hiszen ezekben a  tápokban sok a kukorica (például szétbontva az összetevők között megtalálod a kukoricakeményítőt, a kukoricalisztet és a kukoricát), ha egyszerűen írnák ki első helyen szerepelne, illetve a szójaliszt is előfordul bennük. Senki sem kukoricával szeretné kedvencét tömni.

Ahhoz, hogy megismerhessük a jó minőségű kutyatáp hasznos összetevőit, megkerülhetetlen néhány szót ejteni a kutya emésztésének sajátosságairól.

 

A kutyák tápláléka jelentős mértékben tartalmaz növényi eredetű táplálékot is
 
A kutyák húsevő állatok, ezért az ételük fő alkotórészei az állati eredetű tápanyagok (mint például a tejtermék, a kötőszövet, a zsír és a tojás) és természetesen a hús.

Tartsd szem előtt, hogy a kutya ragadozó, hiszen fogazata is erre utal. Tápláléka döntő többségében állati eredetű.

A fehérjék és zsírok könnyű emészthetősége miatt egyszerű, rövid és savas az emésztőrendszere.

Éles és hosszú a fogazata alkalmas a zsákmányállat megragadására,megölésére és a nyers hús elfogyasztására.

Állkapcsuk a növényevőkkel és a mindenevőkkel ellentétben függőlegesen mozog.

Náluk azért van szükség az állkapocs le-fel mozgatására, mert így jóval nagyobb erőt tudnak kifejteni a harapás során, továbbá ezáltal nagyobb méretű táplálék megfogására is képesek.

A legfontosabb jellemzőjük pedig az, hogy nem található olyan enzim a nyálukban, amely alkalmas a szénhidrát emésztésére.

Mivel a kutyák már több ezer év óta az ember legjobb barátai, képesek voltak alkalmazkodni a növényi eredetű ételekhez is. 

Az emberrel való közös együttélés miatt a bélcsatornájuk jelentősen hosszabb lett, mint a csak hússal táplálkozó állatoké, továbbá a vakbelük is fejlettebbé vált. Ennek köszönhetően a fejlettebb vakbélben olyan baktériumok találhatóak, amelyek képesek megfelelően lebontani a nehezen emészthető növényi táplálékot is. 

Egy szó, mint száz- húsevő barátunk számára a magas hús-, és alacsony gabonatartalmú, vagy gabonamentes kutyatáp lehet a jól hasznosuló, ideális eledel.

 

Számít, hogy milyen korú és termetű a kutya

Természetesen -mind mennyiségben és összetételben- más fajta szárazeledelre van szüksége egy kutyának kölyök-, felnőtt- és idős korában.

A legjobb száraz kutyatáp kiválasztásánál  azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen méretű, illetve milyen aktivitású kis kedvencünk.

Egy kiskutyát már érdemes egyhónapos korától száraztáppal etetni. Azonban arra is figyelni kell, hogy mekkora lesz a kutyus felnőtt korában. Más összetételű tápra van szüksége például egy olyan ebnek, aki egyéves korára egy 30-40 kilogrammos óriás lesz. Ezen tényezők figyelembevételével válaszd ki az igényeidnek megfelelő legjobb kölyök kutyatáp márkát. Érdemes böngészni az interneten a kölyök kutyatáp vélemények között is. 

Egy kistestű kutyus már 8-12 hónapos korában felnőttnek számít, viszont egy óriás eb még akár 2 éves koráig is kölyökkutya. Fontos figyelni erre az etetésnél, hiszen ebben az időszakban fejlődnek ki az ízületek, a csontozat és az immunrendszer. Egy jó alap pedig a kutyánál is létfontosságú.

Érdemes válogatni a Happy Dog tápjai között. Itt minden méretre és életkorra találsz eledelt kedvencednek. A márka minőségét a Happy Dog táp vélemények is hűen tükrözik.

 

Melyik a legjobb kutyatáp a kölyköknek?

Az elválasztás után a legjobb, ha pár napig még azt a tápot adjuk a kiskutyának, amit a tenyésztőnél is kapott. Ezután elkezdhetsz neki olyan eledelt adni, amilyet választasz a korának megfelelően.

8 hetes koráig érdemes áztatni a tápot. Erre bátran ajánljuk a Carnilove Puppy szárazeledelt vagy a Royal Canin Starter termékeit. A starter tápok között a Royal Canin vélemények alapján igencsak jól szerepel.

Három hónapos koráig naponta legalább háromszor-négyszer kis, egyenlő adagokra elosztva kapjon enni a kiskutya. Ezután hat hónapos koráig elég már csak kétszer-háromszor etetni. Fél éves kora után pedig elég a napi egyszeri vagy két alkalommal történő etetés.

Vásárlóinknak a szuperprémium kategóriában az N&D Puppy tápjait ajánljuk mini és medium/maxi méretű kölyökkutyáknak. A kiemelkedő minőségű, kizárólag természetes összetevőkből álló 60% feletti állati eredetű fehérjét tartalmazó szárazeledelek vásárlóink kedvencei. Az N&D kutyatáp vélemény csak pozitív visszajelzésekből áll, hiszen ezek a finomságok bátran adhatóak a legválogatósabb és az allergiával küzdő kis kedvenceknek is.

A legjobb ár-érték aránnyal rendelkező kölyökkutyák részére elérhető szárazeledelünk pedig a Gemon Puppy+Junior kutyatápok. Az olasz minőségi prémium szárazeledelek fehérjékben, ásványi, anyagokban és vitaminokban gazdag összetevői hozzájárulnak kiskutyád egészséges fejlődéséhez. Tenyésztők körében közkedvelt termék a márka. Tőlük kerül ki a legtöbb pozitív gemon kutyatáp vélemény.

Jónéhány tenyésztő másik nagy kedvence még a Josera Josido Junior kölyöktápja. A természetes összetevőkből álló csirkés kutyatápot a gyártó többek között még új-zélandi zöldkagylóporral is gazdagította. Ez a szuper ízületvédő hozzájárul a kiskutyák csontjának és ízületeinek optimális fejlődéséhez. Éppen ezért erről a termékről is több helyen találhatóak pozitív Josera kutyatáp vélemények.


Melyik a legjobb gabonamentes táp?

A legjobb kutyatápok listája felsorolásában a legtöbb esetben a gabonamentes szárazeledelek előkelő helyen szerepelnek. Ha magas hústartalmú, és gabonamentes, vagy alacsony gabonatartalmú terméket keresel, a már említett N&D, Carnilove, Orijen, az Acana, a Taste of the Wild, a Brit Care és a Platinum Natural tápjai között biztosan megtalálod a nyerőt. Ez utóbbi különben az egyedi gyártási technológia miatt is említést érdemel. Egyedi előállítási módja miatt megtalálható számos, az interneten elérhető nedves kutyatáp teszt dobogóján. 

A hagyományos eljárás során az átlagos száraztápok porított összetevőit, a gabonát, húslisztet és melléktermékeket nagy mennyiségű vízzel elegyítik. Ezt a folyékony pépet felmelegítik majd nagy nyomással tápszemcsékké préselik, és keményítő réteggel vonják be.

A kutya gyomrában ez a réteg kerül először feloldásra, és ennek köszönhető, hogy a táp tovább marad a pocakban. 

A Platinum Natural tápok különleges párolási eljárásnak köszönhetően hozzáadott víz nélkül készülnek. A feldarabolt, minőségi összetevők, a magas arányú friss hús és a könnyen emészthető rizs, vagy burgonya a hús saját levében párolódik, majd fokozatosan szárítják ki. Az öregecske, vagy válogatós kutyagazdik körében rengeteg elismerő Platinum kutyatáp vélemény található az interneten.

A lassú szárítást követően, szobahőmérsékleten kerülnek hozzáadásra a különböző gyógynövények, sörélesztő, hidegen sajtolt növényi olajok, ásványi anyagok, vitaminok. A hidegen sajtolásnak köszönhetően jóval magasabb beltartalmi értékekre, és könnyebb emészthetőségre számíthatunk. 

Ha egyféle állati fehérjét tartalmazó tápot keresel, az Acana Grass-Fed Lamb kielégítheti az igényeid. Az új-zélandi bárányból készülő táp a „WholePrey” azaz „Egész Préda” arányainak megfelelően a friss és szárított bárányhús mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, így etetésével csökkenthető a táplálék-kiegészítők hozzáadása.

Üzleteinkben és webáruházunkban szintén jól teljesítő és keresett termék a Carnilove felnőtt kutyáknak való bárány- és vaddisznóhúst tartalmazó tápja, az Carnilove Adult Bárány Vaddisznó.
A gabona- és burgonyamentes, 55%-os húsliszttartalmú táp összetevői között megtalálod a hozzáadott sörélesztőt, lazacolajat, algákat és porckivonatot is, így ezen táp etetése esetén sem kell túlzásokba esned a különböző étrendkiegészítőket illetően

Tapasztalatunk szerint a kistestű kutyusok szinte mindegyikénél maradéktalanul bevált a Farmina N&D tápcsaládja, azon belül is a gabonamentes, sütőtökkel, bárányhússal és áfonyával gazdagított N&D Pumpkin & Lamb & Blueberry Mini Adult.

A 22% friss bárányhús mellett 20% dehidratált bárányhúst is tartalmaz, friss és szárított heringet, halolajat, sörélesztőt, kurkumát és hozzáadott glükozamint. 
A bárányos mellett megtalálod a vaddisznóhússal és almával készült, vagy tőkehalas narancsos verziót.

Az N&D tápokat válogatós kutyusoknak is merjük ajánlani. 

Melyik a legjobb hypoallergén kutyatáp? Milyen kutyatápot vegyek allergiás kutyámnak? (hypoallergén formulás) 

Egyáltalán milyen tápokat nevezhetünk hypoallergén (formulás) tápnak? 
 
Azokat, amelyek a lehető legcsekélyebb mennyiségben tartalmaznak allergén összetevőket, továbbá lehetőleg egyféle, könnyen emészthető állati fehérjéből készülnek.

Manapság igen elterjedt és népszerű mindenféle allergiát a csirke-, és baromfifehérjére fogni, azonban a kukorica, búza és szója hosszú távú használata is vezethet ételintolerancia kialakulásához. 

A Brit Care tápjai az eleségallergia megelőzésében is lényegi szerepet játszhatnak, hiszen a könnyen emészthető bárányhús mellett a rizset, a lazac mellett pedig burgonyát tartalmaznak.
A kölyök, a felnőtt és a senior tápjainál is alapvető összetevőnek számít a lazacolaj, ami nem csak a ragyogó bundáért felel. A sok pozitívum miatt nem véletlen, hogy a Brit Care kutyatáp vélemények ódákat zengenek a termék szuper minőségéről. Éppen ezért joggal szerepel a legjobb hipoallergén kutyatáp listák elején.
A lazacolajban található létfontosságú Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavak az immunrendszerre, a szív-, ér- és idegrendszerre is pozitív hatással vannak. 

Visszafogottabb hústartalommal, ugyanakkor alacsonyabb áron szintén nagyon közkedvelt, és jól bevált termék a Happy&Fit Professional Sensitive Lamb, ami egy kukorica- és szójamentes kutyatáp 20%-os dehidratált bárányhústartalommal, hozzáadott zöldkagylókivonattal, sörélesztővel és halolajjal. 


Pénztárca-barát megoldások

Természetesen a kutyatápok világa sem fekete vagy fehér, és ahogyan korábban említettük, a kedvező árú termékek között is találhatunk megfelelő minőséget.   

A német gyártmányú Happy Dog és Happy&Fit kutyatápok GMO mentes gabonával, változatos állati fehérjékkel, gyógynövényekkel, hozzáadott vitaminokkal és ásványi anyagokkal fedezi a kutyák tápanyagszükségletét. A Happy&Fit kutyatáp vélemények alapján is nagy kedvencnek számít vásárlóink körében.

Nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges adalékanyagokat, színezőanyagokat, ízfokozót és tartósítószereket sem. Mind a kölyök, mind a felnőtt tápjai jól teljesítenek, és elérhető áron biztosítják minden életkorban a szükséges energiát a kutyusok számára.
 

Szintén természetes összetevőkkel és egészséges hozzávalókkal készülnek egy másik neves német gyártó, a Josera kutyatápjai. A márka minőségi táplálást kínál minden méretű, életkorú és egészségi állapotú négylábúnak. A gazdik elismerését a sok-sok Josera kutyatáp vélemény is bizonyítja.

A magyar Panzi Fit active kutyatáp család is remek minőséget képvisel és szuper áron. Az interneten található Panzi Fit Active vélemények nagy többsége pozitív, amely mutatja a márka egyre növekvő népszerűségét.
 

Fent említett híres magyar gyártó másik ismert márkája a Julius K9 A világhírű kutyafelszerelés-gyártó vállalat néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a kutyatápok világában is kipróbálja magát. Véleményünk szerint nagyon jó döntést hoztak. Ugyanis elérhető áru, de mégis magas minőségű kutyatápjaival méltó helyet szerzett magának a kiváló ár-érték arányú kutyaeledelek piacán. A Julius K9 kutyatáp vélemények is bizonyítják, hogy kis hazánkban egyre több kutyás kedvence lesz.

 
 

Kutyakonzerv-teszt

Sok gazdi van, aki a táppal történő etetést szívesen kiegészíti konzervekkel. Ettől a száraztáp könnyebben csúszik, jobban megeszi a kutyus. Ezzel véleményünk szerint nincsen semmi probléma.

Azonban nem javasoljuk, hogy 100%-ban csak konzervvel etesd kedvencedet.

Általában azoknak a kutyáknak ajánljuk, akiknek valamilyen okból kifolyólag intenzívebb ízű, könnyeben fogyasztható táplálékra van szükségük. Ők lehetnek az idősebb kutyusok, vagy a betegségből lábadozó étvágytalan kedvencek.

Természetesen a konzervek között is hatalmas a választék összetételben és minőségben is. Ezért is nehéz meghatározni, hogy melyik a legjobb nedves kutyaeledel.

Érdemes figyelni az összetevőket, hiszen a legtöbb áruházakban kapható konzerv nagy része víz. Hústartalma maximum 20%, és ennek nagy része állati melléktermék.

Ezeknél a termékeknél is ugyanolyan fontos az összetevő, mint a száraztápoknál. A választásnál törekedjünk a minél magasabb (minimum 35%) és a minél alacsonyabb gabona, illetve egyéb oda nem illő hozzávalók tartalmára.

A legjobb minőségű konzervek 100% hústartalommal, zöldségekkel és hozzáadott vitaminokkal, ásványi anyagokkal készülnek. Ilyenek például a Leiky és a Happy Dog termékei. Magas hústartalmú eledeleink még a Happy&Fit, az Animonda, a Brit, a Carnilove és a Spirit of Nature termékei. A Brit kutyatáp vélemények mellett a márka konzervjei is igen előkelő helyen szerepelnek. Hiszen ezek a termékek egyféle állati fehérjeforrással készülnek. Így az allergiás kutyák számára is tökéletes választás.

Itt is kínálunk kiváló ár-érték arányú termékeket is. Ilyenek a Panzi, a Gemon és a Dog Vital konzervjei.Nemcsak az ár a lényeg 

Az ár-érték arány mellett érdemes még egy másik szempontot is mérlegelni a döntésnél. 

Ugyanis egy magasabb minőségű, több hústartalommal rendelkező szárazeledelnek más az adagolási mennyisége.


 
melyik a legjobb kutyatáp

 

Egy ilyen szuperprémium szárazeledelből az ajánlott napi adag sokkal (akár több száz grammal) kevesebb, mint az olcsóbb tápokból. Ez azért lehetséges, mert a gyengébb minőségű kutyatápokban jóval több emészthetetlen anyag található. Ezáltal kedvencünknek többet kell ennie belőle. Így többet kell vásárolni az olcsóbb kutyaeledelből. 
Ezért azt ajánljuk, hogy figyelmesen olvasd el az adagolási útmutatót. Ha kiszámolod, lehet, hogy nem is kerül többe, ha a drágább szárazeledelt választod.

A döntésnél bátran kérd ki szakértő segítségét, hiszen náluk, akárcsak a mi csapatunknál a táplálék minősége a legfontosabb. Tőlük azt is megkérdezheted, hogy melyik lett a legjobb kutyatáp 2020 évben.
Keresd ügyfélszolgálatunkat kérdésekkel és tanácsokért a 06 20 295 11 16-os számon vagy írj emailt az info@kutyakajas.hu-ra.

 
Források: