Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Flexi póráz – Vezess szelíden

Eleged van abból, hogy kedvenced végigrángat az utcán, túl rövid a póráz, vagy netalán túl hosszú? Kényelmetlen a kutyasétáltatás, mert mindig megáll szöszmötölni, szimatolni? Annak ellenére, hogy a Flexi automata póráz használata egyszerű, és kényelmes, nem fogja megoldani a problémádat.

Ahhoz Te is kellesz!

Némi neveléssel azonban a Flexi póráz örömtelivé teheti a kutyasétáltatást. Azon felül, hogy fogása  kényelmes, adott esetben kellő mozgásteret biztosíthatsz vele kedvencednek. Mivel kötelességed a kutyát mindenhol (az arra kijelölt területeken kívül) pórázon vezetni, egy alapfokon idomított, engedelmes és behívható kutyusnál jó, és kényelmes megoldás lehet az automata Flexi használata.

Az eredeti Flexi pórázok időtálló, extravagáns darabok, amelyek különböző méretekben, és színekben kaphatóak, hogy a törpe ölebektől az óriásokig mindenki megtalálja a Számára megfelelőt.

Ne ijedj meg, ha nem kedveled a zsinóros verziót! A Flexi már szalagos formában is elérhető 3-8 méterig, testtömegtől függően, így Te döntheted el, hogy zsinóros, vagy szalagos pórázt szeretnél.

A Flexi Classic megszokott fekete, piros, kék mellett már rózsaszínben is kapható, nem beszélve a Flexi új termékeiről. A Flexi Comfort kialakítása, puha markolatának köszönhetően különösen kényelmes fogást biztosít mindamellett, hogy ötvözi a Flexitől elvárt pozitív tulajdonságokat. Akár 50 kg-ig, 8 méteres szalaggal is elérhető!

Ha imádod a feltűnést, és a kifejező kiegészítőket, a Flexi Design pöttyös pórázai biztosan a szívedbe lopják magukat. A különböző pórázok eltérő hosszúságban lehetnek zsinórosak, vagy szalagosak is, Csak az ízlésed, és kutyád termete szab határt!

Válogass a Flexi Classic New, Flexi Fun, Flexi Comfort, Flexi Design, Flexi Neon, és a „végtelenségig” bővíthető Flexi Vario termékek közül!

Ha már van Flexid, ne feledd: számos kiegészítővel feldobhatod az ürülékes zacskótartótól, a jutifalis dobozon át a ledes világításig! Mindent megtalálsz üzleteinkben, és webshopunkban!

Rendezés:
Nézet:
Elérhető
Flexi Vario Kiegészítő Iker Barna
1.648 Ft
Elérhető
Flexi új Comfort Xs zsinór 3m,8kg-ig pink
4.257 Ft -tól
Előrendelhető
Flexi Design - 5 m. szalagos flexipóráz 15 kg-ig
4.956 Ft -tól
Elérhető
Flexi új Comfort M szalag 5m,25kgig pink
7.816 Ft -tól
Elérhető
Flexi új Comfort S zsinór 5m,12kgig szürke
5.688 Ft -tól
Elérhető
Flexi Vario Kiegészítő Lámpa
5.530 Ft
Elérhető
Flexi új Comfort M zsinór 5m,20kgig kék
7.990 Ft

Flexi- Automata pórázok a legszélesebb választékban

 

Nem véletlen, hogy a német találmány 2010 óta meghódította a világot. A Flexi automata pórázai immár 91 országban, 8 különböző stílusban, 154 termékváltozatban vannak jelen. Az innovatív szerkezet kényelmes, és egyszerű használat mellett enged mozgásszabadságot az amúgy pórázra kötelezett kutyáknak.

Az eredeti Flexi pórázak minőségét és hosszú élettartamát a szigorú német minőségellenőrzések garantálják. A gyártásnál a kutya jólétének biztosítása mellett a használhatóság is fő szempont.

A Flexi automata pórázait évekre tervezték. A jó minőségű alkatrészek és a precíz kialakítás hosszú ideig biztosítják a termék használhatóságát.  Termékkategóriáin felül minden Flexi pórázról tudni kell, hogy kényelmes markolatú, pontos és gyors fékrendszerrel ellátott darab, mely használatánál nem kell a zsinór, vagy szalag beragadásától tartani.

A Flexi automata pórázok a legkisebbektől a (majdnem) legnagyobbakig szolgálják immár kutyák és gazdik millióit.

8 kg-os testsúlyig terjedő kutyusoknak a 3 méteres zsinóros, vagy szalagos XS flexi pórázak bőséges mozgásteret biztosíthatnak. Az XS méreten belül kedvünkre válogathatunk a Flexi Classic, Flexi Comfort, Flexi Design, Flexi Vario és az ellenállhatatlan Neon variációk közül.

15 kg-os kutyatesttömegig a Flexi S méretét ajánljuk. Ezek már 5 méteres mozgásszabaságot engedhetnek kedvenceinknek. A bőséges forma és színválaszték a Flexi S-re is érvényes.

20 kg-os súlyig a Flexi M méretét ajánljuk. A Flexi Comfort verzióján a foglalatot is a saját kezedhez igazíthatod, így akkor is kényelmes fogást biztosít, ha egyébként elveszne a kezed a fogóban.

A Flexi New Comfortot puha fogantyújával egyébként a teljes kényelemre hangolták, ráadásul nem csak Számodra! Az S-es mérettől akár már 8 méteres zsinórral is kérheted, így biztosíthatod kedvencednek a szabadág érzetét.

60 kg-os testsúlyig tökéletesen alkalmas a Flexi L-es méretű automata póráza, amely szintén kapható Classic, Vario, Desing vagy Comfort típusban. Akkor sem kell kétségbe esned, ha nem lenne elég az 5, vagy 8 méteres szalag. A Flexi ugyanis már piacra dobta Giant termékváltozatát is, melyet akár 10 méteres zsinórral/ szalaggal is kérhetsz!

És a színekről még szó sem esett! A Flexi pórázak a klasszikus fekete, kék, piros színeken túl immár számtalan színben, mintázatban érhetőek el. Csak a hangulatod szab határt!

 

Flexi póráz– Szabadság a mindennapokban

Urbanizálódásunk és civilizációs elidegenedésünk következtében folyamatosan emelkedő igény mutatkozik a társállatok, és kutyák városi környezetben való tartása iránt. Ami kezdetben teljesen szokatlan volt, a kutya lakásba és nagyvárosi környezetbe való beillesztése mára mindennapossá vált. A kutyához (sajnos) nem kell jogosítvány- bárki vásárolhat, vagy örökbefogadhat egy ilyen társat, akit aztán belátása szerint nevel, vagy kevésbé nevel.

A városi környezet azonban számos írott, és íratlan szabály betartását követeli meg, amivel mindenkinek tisztában kell lenni. Ezen szabályok egyike, hogy a kutyát közterületen kizárólag pórázon vezetve lehet sétáltani, leszámítva a szabadon engedésre kijelölt területeket, kutyafuttatókat. Ez alól még a legengedelmesebb, vizsgáztatott kutyák sem képeznek kivételt.

Kutyáink mozgásigénye fajta-, életkor- és egyéni habitus-függő ugyan, általánosságban mégis elmondható, hogy a mozgás a legkisebb ölebek számára is létszükséglet. A mozgáshiányos életmód nem csak elhízáshoz vezet, de viselkedészavarokat, agressziót válthat ki minden négylábúból. A sétának a biológiai szükségletek elvégzésén felül az aktív mozgás, a séta közben végezhető feladatok, vagy gyakorlatok (közlekedésbiztonság, járda szélén való megállítás, lábhoz igazodás kérése… stb) és persze a játék, szimatolás is részét kell képezze. Napjainkban szerencsére számos kutyafuttató rendelkezésre áll ahhoz, hogy kutyáinkat szabadon futtathassuk, és lehetőséget biztosítsunk számukra a fajtársaival való szocializálódásra is. Ugyanakkor akadnak egyedi helyzetek, mikor bizonyos okokból kerülnünk kell a futtatót, és e nélkül kell lemozgatnunk kedvencünket.

Még a városon kívül, mezőgazdasági, vagy erdős területen sem minden esetben érdemes szabadon engedni kutyáinkat. Természetvédelmi területen szigorúan tilos, a vadászati idények alatt pedig egyáltalán nem javasolt.

Ilyenkor lehet hasznunkra a Flexi automata póráz, ami teret engedhet kutyánknak, hogy a saját tempójában, kedvére szaglászhasson körülöttünk.

A Flexi pórázon kutyánk akár háromszor is többet mozoghat, mint mi magunk, így jobban kiélheti mozgásigényét. A német gyártmányú, eredeti Flexi pórázok megbízhatóak, így nem kell attól tartanunk, hogy a zsinór, vagy szalag elszakad, kiold, vagy nem tudjuk az adott pillanatban stoppolni.

Hosszú kísérletezés és próbálkozás, szigorú elvárások és minőségellenőrzések sora tette ezt a terméket a maga nemében tökéletessé.

 

Hogyan használd az automata Flexi pórázt?

Ahogyan a kontakt pórázokat, kontrollnyakörveket, vagy bármilyen hámot, nyakörvet és pórázt, az automata Flexit is lehet jól, és kimondottan rosszul használni. Egy rosszul beállított, vagy nem megfelelő méretű hám a légcsőre gyakorolhat nem kívánt nyomást, míg egy, a kutya nyakára lecsúszott kontrollnyakörvvel éppen célunk ellenkezőjét érhetjük el. Nem megfelelő használattal egy egyszerű nyakörvre csatolt sima pórázzal is okozhatunk maradandó károsodásokat a kutyában, ellenben egy fojtónyakörv sem feltétlenül olyan kegyetlen, mint ahogyan sokan elképzelik. Ahogyan általában, az állatokkal való bánásmód során használt eszközökre, így a pórázokra és nyakörvekre is érvényes: Ha baj van, nem velük van a baj, hanem a használat módjával.

Amennyire kényelmes a Flexi pórázak használata, éppen annyira ártalmas is lehet, ha nem megfelelő kezekbe kerül. Egy lendületesen meginduló kutyus hirtelen berántása, azaz stoppolása semmiképp nem javasolt, súlyos károkat okozhat. Balesetveszélyes továbbá beláthatatlan területen, városi környezetben, utcasarkoknál hosszú pórázon magunk elé engedni a kutyát. Egy utcasarkon hirtelen megjelenő kutya nem csak a járókelők számára okozhat kellemetlen meglepetést, de egy biciklis, vagy másik, pórázon közlekedő kutya veszélyforrás lehet számára. Akkor engedjük ki a flexit, ha belátható, nyílt területen vagyunk, ahol kutyánk biztonsággal körbeszimatolhat.

Más kutyákkal való találkozás esetén tartsuk be az íratlan szabályokat. Méretétől függetlenül ne engedjük, hogy kutyánk a póráz legvégén kétlábon állva, fajtársa felé támadólag lépjen fel. Hívjuk vissza, ültessük magunk mellé, informálódjuk a másik kutya gazdájától, és kérjünk engedélyt az összeszagolásra. Nem minden kutya tűri pórázon a többi ebet, tartsuk tiszteletben egymást.

Az automata pórázok használata nem azt jelenti, hogy nem kell kedvencünkre odafigyelni- a felmerülő helyzetek, és a nagyobb távolság miatt még nagyobb figyelmet követel meg, mint egy fix póráz használata. Ugyanakkor tréningezéshez is remekül használható, hiszen lehetőséget ad arra, hogy nagyobb távolságból is közvetlen kontaktban maradjunk a kutyával.