Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kutyaruha – felesleges divathóbort vagy tényleg szükség van rá?

Kutyaruha – felesleges divathóbort vagy tényleg szükség van rá?

Ha kutyaruháról van szó, alapvetően két típusú ember létezik. Az egyik, aki odavan a cuki kabátokért és pulóverekért, a másik pedig, aki ki nem állhatja. A helyzet az, hogy mindkét tábor álláspontjában van igazság attól függően, milyen típusú kutyusról beszélünk.

Ugyanis számos olyan tényező van, amelyet figyelembe kell venni a témával kapcsolatban. Hiszen nem minden kedvencnek való ruha, ráadásul az sem mindegy, pontosan milyen választasz. Ha eddig kétségeid voltak a kutyaruhák felől, most megválaszoljuk az összes kérdésedet!

 

Milyen kutyákra érdemes kutyaruhát adni?


Ha röviden kellene összefoglalni, akkor a gyér és rövid szőrű, kistestű kutyák fő viselete a ruha a téli időszakban. Emellett természetesen vannak kivételek is, melyek erősítik a szabályt. Ilyenek azok a kedvencek, akik a nap nagy részét lakásban töltik és ebbe a körbe sorolandóak az idős vagy beteg állatok is. Ha egy kutya megfázik, könnyen tüdőgyulladást kaphat, amelynek súlyos következményei lehetnek. Szóval ha van egy rövid szőrű, kistestű szobakutyád, akkor semmiképpen ne mulassz el beszerezni számára egy ruhát a reggeli és esti sétákhoz. 

 

Nem mindegy, milyen kutyaruhát választasz!


Ahogy magadnak sem veszel akármilyen minőségű ruhát, úgy a kutyák esetében is igaz ez. Az ideális kutyaruha nem műszálas, hanem természetes alapanyagokból készül, ugyanis így nem zárja le hermetikusan a kutya bőrét viselés közben, így nem kell tartani az esetleges irritációtól sem. Fontos a megfelelő méret is, ugyanis ha túl kicsi vagy túl nagy rá a ruha, mérget vehetsz rá, hogy nem viseli majd szívesen.

Lényeges emellett, hogy könnyen rá tudd adni a kutyádra, mert a harmadik – negyedik sikertelen próbálkozásnál meg fogja unni és utálni fogja az egész öltözködési procedúrát. Emellett lényeges a megfelelő rögzíthetőség is, hiszen ha csúszkál rajta a ruha séta közben, akadályozza a mozgásban és adott esetben a látásban is, ami sem a gazdi, sem az eb szempontjából nem előnyös. 

 

 

Szoktasd hozzá a ruhához!
 

Nagyon ritka, mikor egy kutya elsőre elfogadja a ruha viselését. Így érdemes először csak rövidebb időszakokra ráadni és minden esetben pozitív élményhez kötni a hordását. Hiszen a pórázt sem azért szereti, mert olyan kényelmes neki, viszont tudja, hogy ha előkerül, akkor jön egy újabb nagy séta és egy izgalmas kaland. Hidd el, hamar összeköti majd a téli csatangolásokat az öltözködéssel. 

 

Tartsd tisztán a ruhát!
Ha odakinn esik az eső vagy nagy a sár, akkor bizony hamar koszos lesz a ruha, ezért készülj fel, hogy viszonylag gyakran kell majd kimosnod. 

 

Nem kell feltétlenül viselnie a ruhát a tavasz első napjáig!

Ha melegszik az idő, adj rá vékonyabb ruhát, majd ha már tartósan jó az idő, végleg hagyj fel a ruha viselésével, ugyanis ha felborul a kedvenced hőháztartása, a melegben is fázni fog. Ezt pedig már nagyon nehéz visszafordítani. 

 

Nézz szét a kutyaruha kínálatunkban és válassz a kutyádnak egy szuper ruhát. Ha segítségedre van szükséged hívj minket a 06 20 295 11 16-os számon.
Mi már Mexinket egy Camon Nemo-val megleptük. 

Ha tetszett a cikk a következőket imádni fogod:

  

Az ősszel együtt megérkezett a vedlés időszaka is!      Kellemetlen a kutyám lehelete                            Kell-e vitaminpótlás a kutyának?