Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kutyakajas Blog

Kedves kutya-, és macskatulajdonos!

Fogadd szeretettel bejegyzéseinket, melyek körülölelik a gazdikat érintő információkat, érdekességeket, újdonságokat.

2018-07-18 16:30:32
Kistestű kutyák és a lépcső – tényleg árt nekik?

 

A kistestű kutyák tulajdonosai gyakran hallhatták már azt az intelmet, hogy ne nagyon hagyják a kutyájukat lépcsőzni, mert nem tesz jót a gerincének, és komoly mozgásszervi panaszokat okozhat a számukra, ha hosszútávon rohangálnak fel-le a lépcsőkön. 

2018-07-08 15:30:38
4+1 tévhit a kutyákkal kapcsolatban

 

Ha kutyás gazdi vagy, akkor biztos számos olyan tényt hallottál már a kutyusodon, amit már évekkel ezelőtt is sokan készpénznek vettek, mára pedig bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem igazak. A tévhitek miatt elkövethetsz hibákat, így érdemes tisztában lenned a legfontosabbakkal. Mi ebben segítünk neked!

2018-07-05 16:30:48
Hogyan ismerjük fel a táplálékallergiát a kutyusnál?

 

Ahogy mi, emberek, úgy a kutyák is lehetnek allergiásak többféle dologra, sajnos a táplálékukra is. Valamiért sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a kutyáknál ilyen nincs, pedig van, és nem is annyira ritka jelenség, csupán sokszor nem ismerjük fel a jeleket, és nem vesszük észre, hogy allergiával van dolgunk. 

2018-07-02 13:46:14
Hogyan éljük túl a kánikulát kutyával?

 

Sok gazditól érkeznek hozzánk különböző kérdések a nyári meleggel kapcsolatban. Első születésnapunk alkalmából ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban. Fogadd szeretettel, hiszen így mindkettőtök számára élmény lesz a nyár!

2018-06-26 15:23:31
Miért színeződik el a fehér kutyák szőre?

 

Bizonyára te is láttál már gyönyörű, fehér szőrű, pelyhes, bolyhos kiskutyát, aki azonnal levett a lábadról. És biztosan láttál már ugyanilyen kutyákból felnőtt példányt, akiknek a szőrük már nem volt olyan gyönyörű fehér, mint kiskorukban. Oké, tudjuk, a fehér könnyebben koszolódik, hamar meglátszik rajta mindenféle szennyeződés, viszont sokszor az tapasztalható, különösen a szemek környékén, hogy a gyönyörű fehér bunda előbb-utóbb elszíneződik, barna lesz. És bár nyilván így is szeretjük kedvencünket, azért ez nem éppen a legszebb látvány.

 

2018-06-20 14:02:06
Harc az élősködők ellen – a legjobb fegyverek

 

Aki háziállatot tart, az jól ismeri azt a harcot, amit az élősködőkkel kell időnként megvívni. Az igazság itt is az, mint oly sok esetben: a legjobb védekezés a megelőzés. Ezért érdemes már a kezdetektől komoly figyelmet fordítani arra, hogy az állat bundáját ne lepjék el a különböző paraziták. Sajnos azonban előfordulhat, hogy már úgy kerül hozzánk az állat, hogy fertőzött, illetve bizonyos esetekben az óvintézkedések ellenére is megfertőződhet. Ilyenkor komoly harcra kell készülnünk, ugyanis egyáltalán nem könnyű az élősködőket kiirtani a kutya bundájából.

2018-06-13 14:15:33
Milyen teendőkkel jár egy kutya a mindennapokban?

 

A kutyatartás felelősséggel jár, és annak, aki felelős gazdi, ezt nem is igazán kell mondani.
De nagyon sok ember fogad örökbe úgy kutyát, hogy nem igazán van tisztában azzal,
hogy milyen kötelezettségekkel is jár ez a cselekedet. 

2018-06-05 15:35:35
Kirándulás a kutyával – mire kell figyelni?

 

Akinek a kutyája valóban szerves része az életének, annak magától értetődő, hogy akkor is viszi magával, ha éppen kirándulni, nyaralni készül, és úgy szervezi meg az utat, hogy ez ne okozzon problémát. 

 

2018-05-29 16:47:18
A kutya fürdetése

Egy igazán gondos állattartó esetében egyértelmű, hogy felmerül a kutya tisztán tartásának kérdésköre. Egy kutya akkor szép, ha tiszta, bundája pedig gondozott, ápolt. Ehhez persze időnként szüksége van egy-egy alapos fürdetésre.

2018-05-22 16:24:13
Nyakörv: melyiket, mennyiért?

 

A számos kiegészítő között, amikre szükséged lesz a kutyád számára, az egyik legfontosabb a nyakörv. A nyakörv elsődleges funkciója, hogy erre tudod csatolni a póráz karabinerét sétáltatáskor, ugyanakkor valljuk be: a nyakörv egyszerűen öltözteti a kutyát. Nyakörv nélkül még egy ápolt kutya is kissé gazdátlannak tűnhet, ezzel az eszközzel is jelezzük, hogy ez az eb bizony tartozik valakihez.