Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Advantix Spot On

Kullancs, bolha, légy, szúnyog és alattomos szőrtetvek seregei veszélyeztetik kutyáinkat nap, mint nap. A kullancsok által terjesztett betegségeken, a Lyme-kóron és Babéziózison túl manapság egyre gyakoribb a kutyák szúnyogok által terjesztett szívférgessége is, így nem árt átgondolni, hogyan védjük meg kedvenceinket.

Gondoltál már arra, milyen jó lenne egy készítmény, ami kullancs, bolha és szúnyog ellen egyszerre védi meg kutyádat? Ne keresgélj tovább, az Advantix Spot-On tökéletes választás!

Ha tartasz kicsit a tablettától, és nem kedveled a bolhanyakörvet, az Advantix csepp ideális lehet Számodra! Ez a spot-on repellens hatású! Ez azt jelenti, hogy a kullancs elleni tablettával szemben az élősködőknek nem kell érintkezniük kutyád vérével ahhoz, hogy elpusztuljanak. Ha megérzik kedvenceden az Advantixot, egyszerűen elmenekülnek. Tudtad, hogy kölyökkutyádon is biztonságosan használhatod már 7 hetes kortól?

Ne bízd a véletlenre! Ne feledd, kutyád védtelen a külső élősködőkkel szemben. Felelős gazdiként a Te feladatod megóvni őt ezektől a szörnyecskéktől! 

Válaszd ki a kutyád testtömegének megfelelő spot-ont (0-4 kg, 4-10 kg, 10-25 kg, 25-40 kg, 40-60 kg), és akár már holnapra házhoz szállítjuk Neked! 

Rendezés:

Advantix spot on 4 ml; 25-40 kg 1X

Raktáron
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
2.980 Ft -tól

Advantix spot on 2,5 ml; 10-25kg 1X

Raktáron
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
2.760 Ft -tól

Advantix spot on 1 ml 4-10 kg 1X

Raktáron
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
2.389 Ft -tól

Advantix spot on 6 ml; 40-60 kg 1X

Raktáron
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
2.990 Ft -tól

Advantix spot on 0,4 ml; 4 kg alatt 1X

Raktáron
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (4 kg alatti) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen.
2.380 Ft -tólAdvantix – Védd meg kutyád egyszerre a kullancsok, bolhák és szúnyogok ellen 

Gondos gazdiként bizonyára Neked is az egyik legnagyobb problémád, hogy hogyan védd meg kedvencedet az élősködőktől. A rendszeres féreghajtás, a bolhák távoltartása mellett különösen fontos a kullancsok, valamint napjainkban a szúnyogok elleni védelem is. 

Sajnos, minden bizonnyal a klímaváltozásnak köszönhetően korunkban már nem csak a tavaszi, nyári hónapokban kell kiemelten odafigyelni a kutyáinkra. Egyes kullancsfajok könnyedén átvészelik az enyhe teleket, és akár egy februári napon is beköszönthet a baj. Manapság már számtalan kombinált készítmény áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a kullancsokat és bolhákat távol tarthassuk kedvenceinktől, azonban nem árt résen lenni.

A kereskedelmi forgalomban kapható, vagy kétes eredetű olcsó készítmények azon felül, hogy nem nyújtanak megfelelő védelmet, esetenként halálos mérgezést is okozhatnak. Nagyon fontos, hogy megbízható és jó minőségű élősködők elleni készítményt válaszunk, ha kedvenceink életéről van szó!

Ha a kutyád ideje nagy részét a kertben tölti, vagy másik kutya mellett, talán nem részesíted előnyben a nyakörveket. A kullancs elleni nyakörveket bizonyos kutyák hajlamosak elhagyni, mások a játék hevében egymásról tépik le, így ezesetben célszerűbb más élősködők elleni készítményt választanod. A kullancs elleni cseppek nagy előnye a tablettás készítményekkel szemben, hogy általában repellens hatásúak.


Lássuk, mit tud az Advantix csepp!


Az Advantix spot-on egy repellens hatású készítmény, ami azt jelenti, hogy már azelőtt elriasztja a kullancsokat, hogy azok megcsípték volna a kutyát. Hogy ez miért előnyös?

Egyrészt jelentősen csökken a csípéssel átvihető fertőzések lehetősége. Másrészt a tablettával védekező kutyusok nem ússzák meg a találkozást csípés nélkül, így bőrükön irritáló, pirosas csípésnyomok keletkezhetnek. Az Advantix csepp mellett szól, hogy nem csak a megszokott, bolha- és kullancs ellenes kombinált hatású készítmény, de a valódi szúnyogokat, és lepkeszúnyogokat is hatékonyan tartja távol, a szőrtetvekkel együtt.

Ha az Advantix kullancs elleni cseppet választod, egyetlen készítménnyel tudod le az összes* kártevőt, négy héten keresztül! 
*Az Advantix csepp hatékonyan véd a bolhák, kullancsok, legyek, valódi-és lepkeszúnyogok ellen. Repellens, azaz riasztó hatása a bolhákra és kullancsokra 4 hétig, a szúnyogokra 2 hétig megbízhatóan hat. 

 

Szúnyogriasztó hatású csepp kutyáknak a szívférgesség ellen

Lakhelyünk folyamatos, lassú felmelegedése, és az időjárás változása beláthatóan kedvez néhány alattomos vérszívónak, így bizonyos szúnyogfajoknak is. Ami pedig velük együtt jár, nem csak a kellemetlen szúnyogcsípés, de sajnos olyan súlyos betegségek terjesztése is, amivel korábban nem kellett számolnunk. 

2009 óta hazánkban is megjelent, az elmúlt két évben pedig rohamosan elterjedt a kutyák szívférgességét okozó fonálféreg fajta. Ezek az élősködők a szúnyogok csípései révén jutnak egyik állatból a másikba, érintkezéssel és nyálcserével szerencsére nem fertőznek. Ugyanakkor elég egyetlen fertőzött egyed, és egy kósza szúnyog a veszélyhez. 

A szívféreg lárvái szúnyogcsípés útján a kutya vérébe kerülnek, ahol fejlődni, majd szaporodni kezdenek. A kifejlett egyedek akár a 40 cm-t is elérhetik, így belátható, hogy vándorlásuk során mekkora károkat képesek okozni. Ekkor kezdenek el látható tüneteket produkálni, azonban a fertőzött állat gyógyítására ebben a stádiumban már kevés az esély.

Tekintve, hogy a szívférgességnek fertőződéskor nincsenek tünetei, kizárólag vérminta alapján diagnosztizálható. Ha még nem voltál kutyáddal szívférgesség szűrésen, haladéktalanul iktasd be a programodba, hiszen életet menthetsz vele. Kevésbé előrehaladott állapotban is hosszadalmas, és költséges a gyógyítás, de nem reménytelen!

Amennyiben jártál már a teszten, és kutyád eredménye negatív lett, azonnal kezdd meg a módszeres védekezést. A piacon számos szúnyogriasztó sprayt találsz, amelyekkel egy-egy séta, vagy kirándulás alkalmával távoltarthatod kedvencedtől a szúnyogokat. Ezek közül igyekezz vegyszermentes terméket választani.

Előfordulhat persze, hogy kutyád kertlakó, vagy nagyon sokat van a szabadban. Ilyen esetekben körülményes lehet a folytonos fújkálás, így célszerű olyan szúnyogriasztó készítményt beszerezni, ami tartósan tartja távol a vérszívókat a kutyától.

Ha különben sem döntötted még el, milyen kullancs elleni szert használj kutyádon, célszerű megfontolnod az Advantix Spot-Ont. Hiszen ha ezt a kullancsriasztó cseppet választod, a szúnyogok miatt sem kell aggódnod!

Ha szeretnél többet megtudni a kutyák szívférgességéről, a védekezésről, lehetőségeidről, olvasd el bejegyzésünket!


https://www.kutyakajas.hu/kutyakajas-blog-2/szivfergesseg-uj-veszely-fenyegeti-kedvenceinket-132

 


Kullancs elleni csepp – Pro és kontra

Napjainkban már számtalan lehetőség közül válaszhatunk, ha kedvencünket meg szeretnénk óvni a kullancsoktól, bolháktól vagy egyéb vérszívóktól. Célszerű azonban alaposan átgondolni, hogy melyik kullancs elleni készítményt válasszuk.

Azon felül, hogy választásunk a bolhanyakörve, kullancs elleni tablettára vagy spot onra esik, nem árt tisztában lenni néhány dologgal.

Minden szernek más hatóanyaga van. Attól, hogy kutyád bizonyos kullancsriasztó cseppektől vagy nyakörvektől vakarózik, egyáltalán nem biztos, hogy más típusú cseppek, vagy nyakörvek is kiváltanak nála allergiás reakciót. Célszerű mindig megjegyezni, mikor, milyen cseppel védekezünk, és mely hatóanyagok azok, amelyek viszketés nélkül, hatékonyan tartják távol a kullancsokat és bolhákat kedvenceinktől.

Az Advantix csepp hatóanyagai az imidakloprid és a permetrin. Ha kutyusod nem érzékeny ezekre a hatóanyagokra, nyugodtan választhatod ezt a kullancstávoltartót.
Szemben a bolha és kullancs elleni nyakörvekkel, a rácsepegtetős szereket nem lehet elhagyni. A kertben tartott kutyák, pláne, ha ketten, vagy többen vannak,  hajlamosak lehetnek a fejükről lehúzni, vagy a játék hevében egymásról letépni a nyakörveket. Bár a nyakörvek hatóanyagaik függvényíében 6-8 hónapos védettséget biztosítanak, belátható, hogy egy ilyen eszköz ennyi idő után szőrkopást okozhat.

Szemben a tablettákkal, az Advantix csepp repellens hatású, azaz riasztja is az élősködőpket azon felül, hogy el is pusztítja őket. Tablettával való védekezés esetén a kullancsnak meg kell csípnie a kutyát ahhoz, hogy hatását kifejtse, ami okozhat bőrirritációt.

A tablettákat továbbá nem minden kutya fogyasztja előszeretettel. Előfordul az is, hogy ha sikerül beadni egy ilyen gyógyszert, a kutya egyszerűen kihányja. 
A rácsepegtetős készítmények mellett szól az is, hogy használatuk egyszerű. Az Advantix cseppet például testmérettől függően elég 1, illetve 2-4 pontban a bőrre csepegtetni, a gerincvonal mentén. 
Dús és tömött szőrű kutyáknál figyeljünk oda, hogy alaposan húzzuk szét a szőrt, hiszen a csepp kizárólag közvetlenül a bőrre cseppentve fejti ki hatását.
A többi spot-onhoz hasonlóan az Advantix csepp is négy hetes védettséget nyújt, ezt követően szükséges az ismételt cseppentés.