Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Advantix Spot On

Kullancs, bolha, légy, szúnyog és alattomos szőrtetvek seregei veszélyeztetik kutyáinkat nap, mint nap. A kullancsok által terjesztett betegségeken, a Lyme-kóron és Babéziózison túl manapság egyre gyakoribb a kutyák szúnyogok által terjesztett szívférgessége is Így nem árt átgondolni, hogyan védjük meg kedvenceinket.

Gondoltál már arra, milyen jó lenne egy készítmény, ami kullancs, bolha és szúnyog ellen egyszerre védi meg kutyádat? Ne keresgélj tovább, az Advantix Spot-On tökéletes választás erre a harci feladatra!

Ha tartasz kicsit a tablettától, és nem kedveled a bolhanyakörvet, az Advantix csepp ideális lehet Számodra!

  • Ez a spot-on repellens hatású! Ez azt jelenti, hogy a kullancs elleni tablettával szemben az élősködőknek nem kell érintkezniük kutyád vérével ahhoz, hogy elpusztuljanak. Ha megérzik kedvenceden az Advantixot, egyszerűen elmenekülnek.
  • Tudtad, hogy kölyökkutyádon is biztonságosan használhatod már 7 hetes kortól? Ráadásul 4 kg alatt is használható az advantix kullancs csepp!
  • bolha kullancs és szívféreg elleni) komplex védelem egyedülálló módon!


Ne bízd a véletlenre! Ne feledd, kutyád védtelen a külső élősködőkkel szemben. Felelős gazdiként a Te feladatod megóvni őt ezektől a szörnyecskéktől! 

Válaszd ki a kutyád testtömegének megfelelő spot-ont (0-4 kg, 4-10 kg, 10-25 kg, 25-40 kg, 40-60 kg), és akár már holnapra házhoz szállítjuk Neked hiszen ez a kullancs elleni csepp kutyáknak nálunk szinte mindig raktáron van! 

Rendezés:

Advantix spot on 4 ml; 25-40 kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Előrendelhető
3.190 Ft -tól
36

Advantix spot on 2,5 ml; 10-25kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Raktáron
3.090 Ft -tól
41

Advantix spot on 6 ml; 40-60 kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Előrendelhető
3.490 Ft -tól
31

Advantix spot on 1 ml 4-10 kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Raktáron
2.970 Ft -tól
24

Advantix spot on 0,4 ml; 4 kg alatt 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (4 kg alatti) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen.
Raktáron
2.690 Ft -tól
6


Advantix – Védd meg kutyád egyszerre a kullancsok, bolhák és szúnyogok ellen 

 

Gondos gazdiként bizonyára Neked is az egyik legnagyobb problémád, hogy hogyan védd meg kedvencedet az élősködőktől. A rendszeres féreghajtás, a bolhák távoltartása mellett különösen fontos a kullancsok, valamint napjainkban a szúnyogok elleni védelem is. 

Sajnos, minden bizonnyal a klímaváltozásnak köszönhetően korunkban már nem csak a tavaszi, nyári hónapokban kell kiemelten odafigyelni a kutyáinkra. Egyes kullancsfajok könnyedén átvészelik az enyhe teleket, és akár egy januári vagy februári napon is beköszönthet a baj. Manapság már számtalan kombinált készítmény áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a kullancsokat és bolhákat távol tarthassuk kedvenceinktől, azonban nem árt résen lenni.

A kereskedelmi forgalomban kapható, vagy kétes eredetű olcsó készítmények azon felül, hogy nem nyújtanak megfelelő védelmet, esetenként halálos mérgezést is okozhatnak. Nagyon fontos, hogy megbízható és jó minőségű élősködők elleni készítményt válaszunk, ha kedvenceink életéről van szó!

Ha a kutyád ideje nagy részét a kertben tölti, vagy másik kutya mellett, talán nem részesíted előnyben a nyakörveket. A kullancs elleni nyakörveket bizonyos kutyák hajlamosak elhagyni, mások a játék hevében egymásról tépik le, így ezesetben célszerűbb más élősködők elleni készítményt választanod. A kullancs elleni cseppek nagy előnye a tablettás készítményekkel szemben, hogy repellens hatásúak is lehetnek egyes típusaik.

Az Advantix csepp meddig hat? Kiderül, csak olvass tovább!

Lássuk, mit tud az Advantix csepp! Valóban ez a legjobb spot on kutyáknak?

Az egyik legjobb készítmény kutyáknak szúnyog ellen. De mégis miért?

Az Advantix spot-on egy repellens hatású készítmény, ami azt jelenti, hogy már azelőtt elriasztja a kullancsokat, hogy azok megcsípték volna a kutyát. Hogy ez miért előnyös?

Egyrészt jelentősen csökken a csípéssel átvihető fertőzések lehetősége. Másrészt a tablettával védekező kutyusok nem ússzák meg a találkozást csípés nélkül, így bőrükön irritáló, pirosas csípésnyomok keletkezhetnek. Az Advantix csepp mellett szól, hogy nem csak a megszokott, bolha- és kullancs ellenes kombinált hatású készítmény, de a valódi szúnyogokat, és lepkeszúnyogokat is hatékonyan tartja távol, a szőrtetvekkel együtt. Úgyhogy mi nagyon ajánljuk ezt a készítményt szúnyog ellen kutyáknak

Az advantix kutya csepp egy igazán hatásos élősködők elleni készítmény.

Tudtad, hogy nem csak szúnyog ellen jó ez a kutya spot on? Ugyanis ez egy bolha kullancs szúnyog elleni csepp is egyben. És nagyon hasznos, ha az ember gyakran jár kutyusával erdőben, mezőn, réten. De sajnos igazából ezek a vérszívók már a városokban is teljesen otthon érzik magukat, úgyhogy a városi kutyák sincsenek biztonságban.

Ha az Advantix kullancs elleni cseppet választod, egyetlen készítménnyel tudod le az összes* kártevőt, négy héten keresztül! 
*Az Advantix csepp hatékonyan véd a bolhák, kullancsok, legyek, valódi-és lepkeszúnyogok ellen. Repellens, azaz riasztó hatása a bolhákra és kullancsokra 4 hétig, a szúnyogokra 2 hétig megbízhatóan hat.

Szúnyogriasztó hatású csepp kutyáknak a szívférgesség ellen

Az Advantix szívférgesség ellen is hatásos.

De hogyan is biztosít védelmet a szívféreg elleni csepp? Létezik egyáltalán szívférgesség elleni csepp?

Lakhelyünk folyamatos, lassú felmelegedése, és az időjárás változása beláthatóan kedvez néhány alattomos vérszívónak, így bizonyos szúnyogfajoknak is. Ami pedig velük együtt jár, nem csak a kellemetlen szúnyogcsípés, de sajnos olyan súlyos betegségek terjesztése is, amivel korábban nem kellett számolnunk. 

Kifejezetten szívférgesség elleni spot-on létezik, de csak állatorvosi rendelőkben kapható és csak az orvosok által jóváhagyva használható. Az Advantix hatásosan segít a csípések, ezáltal a fertőzés terjesztésének megelőzésében, hiszen szúnyog riasztó hatású.

2009 óta hazánkban is megjelent, az elmúlt két évben pedig rohamosan elterjedt a kutyák szívférgességét okozó fonálféreg fajta. Ezek az élősködők a szúnyogok csípései révén jutnak egyik állatból a másikba, érintkezéssel és nyálcserével szerencsére nem fertőznek. Ugyanakkor elég egyetlen fertőzött egyed, és egy kósza szúnyog a veszélyhez. 

A szívféreg lárvái szúnyogcsípés útján a kutya vérébe kerülnek, ahol fejlődni, majd szaporodni kezdenek. A kifejlett egyedek akár a 40 cm-t is elérhetik, így belátható, hogy vándorlásuk során mekkora károkat képesek okozni. Ekkor kezdenek el látható tüneteket produkálni, azonban a fertőzött állat gyógyítására ebben a stádiumban már kevés az esély.

A kutya szúnyog ellen nem tud hatásosan védekezni, hisz nincsenek kezei, amikkel el tudná hessegetni maga körül a repkedő vérszívókat. Ezért jó megoldás az Advantix spot on kutya számára, hisz hatékonyan üldözi el a szúnyogokat. ( 99%-os hatékonyságú a mi tapasztalataink szerint, ezért is nagyon kedvelt kullancs és szúnyog ellen kutyáknak )

Tekintve, hogy a szívférgességnek fertőződéskor nincsenek tünetei, kizárólag vérminta alapján diagnosztizálható. Ha még nem voltál kutyáddal szívférgesség szűrésen, haladéktalanul iktasd be a programodba, hiszen életet menthetsz vele. Kevésbé előrehaladott állapotban is hosszadalmas, és költséges a gyógyítás, de nem reménytelen!

Amennyiben jártál már a teszten, és kutyád eredménye negatív lett, azonnal kezdd meg a módszeres védekezést. (a kutyáknak szúnyog ellen létező termékekkel) A piacon számos szúnyogriasztó sprayt találsz, amelyekkel egy-egy séta, vagy kirándulás alkalmával távoltarthatod kedvencedtől a szúnyogokat. Ezek közül igyekezz vegyszermentes terméket választani.

A kullancs bolha szúnyog elleni csepp készítmények kisebb választékban állnak a gazdik rendelkezésére. Pont emiatt ideális szúnyog elleni csepp kutyáknak az Advantix és a Vectra 3D, hisz több héten keresztül védik kedvencedet a repkedő vérszívóktól.

Előfordulhat persze, hogy kutyád kertlakó, vagy nagyon sokat van a szabadban. Ilyen esetekben körülményes lehet a folytonos fújkálás, így célszerű olyan szúnyogriasztó készítményt beszerezni, ami tartósan tartja távol a vérszívókat a kutyától.

Ha különben sem döntötted még el, milyen kullancs elleni szert használj kutyádon, célszerű megfontolnod az Advantix Spot- On-t vagy a Vectra 3D-t. Hiszen ha ezt a kullancsriasztó cseppet választod, a szúnyogok miatt sem kell aggódnod!

Ha valamilyen oknál fogva még sem szeretnéd a spot-onokat választani, az állatorvostól még mindig kérhetsz negatív eredményű szívféreg szűrést követően bolha kullancs szívféreg elleni tabletta készítményt.

Ha szeretnél többet megtudni a kutyák szívférgességéről, a védekezésről, lehetőségeidről, olvasd el bejegyzésünket!


https://www.kutyakajas.hu/kutyakajas-blog-2/szivfergesseg-uj-veszely-fenyegeti-kedvenceinket-132

Mi az advantix hatóanyag?

Ebben a kullancs bolha szívféreg ellen is ható termékben a következő két hatóanyag található meg: Imidakloprid: 100 mg/ml – és Permetrin: 500mg/ml. Amit viszont fontos kiemelni itt, hogy a permetrin erősen mérgező macskák számára.

Ezért ha cicus is van otthon, a csepegtetés és megszáradás idejére érdemes külön zárni a kutyustól. Az adventix hatóanyaga néhány órán belül felszívódik, utána már együtt bandázhatnak.

+1 tipp: érdemes éjszaka elalvás előtt advantix használata teendőjét beiktatni, és akkor a cicus és a kutyus az éjszakát töltse külön. Reggeltől mehet a normál módon tovább az élet.

Kullancs elleni csepp – Pro és kontra

Napjainkban már számtalan lehetőség közül válaszhatunk, ha kedvencünket meg szeretnénk óvni a kullancsoktól, bolháktól vagy egyéb vérszívóktól. Célszerű azonban alaposan átgondolni, hogy melyik kullancs elleni készítményt válasszuk.

Azon felül, hogy választásunk a bolhanyakörve, kullancs elleni tablettára vagy spot onra esik, nem árt tisztában lenni néhány dologgal.


Minden szernek más hatóanyaga van. Attól, hogy kutyád bizonyos kullancsriasztó cseppektől vagy nyakörvektől vakarózik, egyáltalán nem biztos, hogy más típusú cseppek, vagy nyakörvek is kiváltanak nála allergiás reakciót. Célszerű mindig megjegyezni, mikor, milyen cseppel védekezünk, és mely hatóanyagok azok, amelyek viszketés nélkül, hatékonyan tartják távol a kullancsokat és bolhákat kedvenceinktől.

Felmerülhet benned a kérdés: előfordulhat advantix allergia a kutyusomnál?

Az Advantix csepp hatóanyagai az imidakloprid és a permetrin. Ha kutyusod nem érzékeny ezekre a hatóanyagokra, nyugodtan választhatod ezt a kullancstávoltartót.

Szemben a bolha és kullancs elleni nyakörvekkel, a rácsepegtetős szereket nem lehet elhagyni. A kertben tartott kutyák, pláne, ha ketten, vagy többen vannak,  hajlamosak lehetnek a fejükről lehúzni, vagy a játék hevében egymásról letépni a nyakörveket. Bár a nyakörvek hatóanyagaik függvényíében 6-8 hónapos védettséget biztosítanak, belátható, hogy egy ilyen eszköz ennyi idő után szőrkopást okozhat.

Létezik Advantix tabletta, és az nem mosódik le, nem igaz? – merülhet fel a kérdés. Sajnos az Advantix csak spot-on formában kapható jelenleg. Azonban az állatorvosi rendelőkben negatív szívféreg teszt után kapható bolha kullancs szúnyog elleni tabletta, de a csípéseket sajnos nem kerülhetjük el vele.

Szemben a tablettákkal, az Advantix csepp repellens hatású, azaz riasztja is az élősködőpket azon felül, hogy el is pusztítja őket. Tablettával való védekezés esetén a kullancsnak meg kell csípnie a kutyát ahhoz, hogy hatását kifejtse, ami okozhat bőrirritációt.

A tablettákat továbbá nem minden kutya fogyasztja előszeretettel. Előfordul az is, hogy ha sikerül beadni egy ilyen gyógyszert, a kutya egyszerűen kihányja. 
Valamint sokszor a bolha elleni tabletta kutyáknak ára havi lebontásban drágább sokkal mint a spot-on készítmények.

+1 infó: kutya bolha kullancs szúnyog elleni tabletták soha nem repellensek, hanem a szívás elkezdésekor ölik meg a vérszívókat. Tehát a bundájukon emellett könnyen behozhatják a lakásba a kullancsot, bolhát. Ezt is figyelembe kell venned ezek használatakor.

Hogyan zajlik az Advantix csepp használata? A lehető legegyszerűbben!

A rácsepegtetős készítmények mellett szól az is, hogy használatuk egyszerű.

  •  Az Advantix cseppet például testmérettől függően elég 1, illetve 2-4 pontban a bőrre csepegtetni, a gerincvonal mentén. (figyeljünk oda, hogy ne tudja lenyalni, mert a bolha elleni csepp mellékhatásokat is okozhat)
  • Dús és tömött szőrű kutyáknál figyeljünk oda, hogy alaposan húzzuk szét a szőrt, hiszen a csepp kizárólag közvetlenül a bőrre cseppentve fejti ki hatását.
  • Ezután mossunk kezet, vagy ha kesztyűt használtuk, dobjuk ki a kesztyűt. Ennyi az egész!

A többi spot-onhoz hasonlóan az Advantix csepp is négy hetes védettséget nyújt, ezt követően szükséges az ismételt cseppentés.

Ilyen egyszerűen megoldható tehát a kutyák szúnyog elleni védelme kedves gazdi és az ilyen komplex védelem, egyszerű használat mellett abszolút baráti az advantix csepp ár.