Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FYPRYST Spot On L 20-40kg-os Kutyáknak 2.68ml 1x

2.188 Ft
Kiszerelés
Kiszerelés
Menny.:db
Fypryst rácsepegtető oldat nagytestű (20 - 40 kg közötti) kutyák részére. Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 2.188,00 Ft/db
Szállítási díj (Szállítási módtól függően) 890 Ft
Várható szállítás: 2023. április 06.
Szerezhető hűségpontok: 22
6
 
Vip szolgáltatás         Szakértő telefonos ügyfélszolgálat      Villámgyors szállítás az ország bármelyik pontjára  

 

 

Leírás

Fypryst rácsepegtető oldat nagytestű (20 - 40 kg közötti) kutyák részére.

Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Kutyák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és gyógykezelésére.

Kutyák szőrtetvességének (Trichodectes canis fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.

Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Macskák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és gyógykezelésére.

Macskák szőrtetvességének (Felicola subrostratus fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.

A Fypryst rácsepegtető oldat hatóanyaga a fipronil, mely sajátos hatásmechanizmussal hat a bolhákra és a kullancsokra. A Fypryst rácsepegtető oldat felhalmozódik a bőr és a szőrtüszők lipid-összetevőiben, majd folyamatosan ürül a szőrtüszőkből a bőrre és a szőrzetre, ami elnyújtott, tartós hatást eredményez.

Ellenjavallatok:

A készítmény adatok hiányában nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykök esetében.

Nem alkalmazható beteg (szisztémás kórfolyamatban szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.

Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyulakon nem alkalmazható.

A készítményt kutyák kezelésére szánták. Nem alkalmazható macskákon, mivel ez túladagoláshoz vezethet.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: el kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.

Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések:

1. A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Az állatokon már megtelepedett kullancsokat a termék alkalmazása előtt el kell távolítani, hogy csökkentsük a fertőző betegségek kockázatát.

Fontos ügyelni arra, hogy a terméket olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.

A készítmény alkalmazását követő 2 napon belül a fürdetés/vízbe merítés, továbbá a heti egyszerinél gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem végeztek vizsgálatot annak tanulmányozására, hogy ez miképpen befolyásolja a készítmény hatékonyságát.

Kezelés előtt lágyító samponok használhatók, azonban a bolhásodás elleni védelem időtartama kb. 5 hétre csökken, ha ez hetente történik a termék alkalmazása után. Egy 6 hetes vizsgálat során 2% klórhexidint tartalmazó sampon hetente történő alkalmazása nem befolyásolta a termék bolhák elleni hatékonyságát.

Alkalmazás után 2 napig nem szabad engedni a kutyákat természetes vizekben úszni.

Egy-egy kullancs megtelepedhet. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele. A kullancsok az infesztációt követő 24-48 órán belül elpusztulnak és lehullanak – rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna.

Egy-egy kullancs megtelepedése a kezelés után sem zárható ki a készítmény hatástartama során. A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat – ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell.

2. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba vagy a szembe jusson.

A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny állatok vagy személyek esetében kerülendő az érintkezés a Fypryst rácsepegtető oldattal.

Körültekintően meg kell előzni, hogy a pipetta tartalma a kéz ujjaival érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.

Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.

A készítmény használata után kezet kell mosni.

Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.

A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága):

Lenyalás esetén rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt.

A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül az alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszerte jelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás után.

Kivételesen megfigyeltek nyálzást, reverzibilis neurológiai tüneteket (hiperesztéziát, levertséget, ideges tüneteket), hányást vagy légzési problémákat a használat után.

Túladagolása kerülendő.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás:

A termék biztonságosságát tenyésztésre szánt, vemhes, továbbá szoptató szukákon ellenőrizték, amelyeket a maximális ajánlott adag legfeljebb háromszorosának megfelelő mennyiséggel kezelték.

A Fypryst rácsepegtető oldat alkalmazható tenyésztésre szánt, vemhes, vagy szoptató szukákon.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: Nem ismert.

Adagolás és alkalmazási mód:

1. Egyadagos, 2,68 ml-es pipetta 20 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 40 kg testtömegű kutya számára. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

A kezelés havonta javasolt, ha nagy az ismételt bolhafertőzés kockázata, bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás esetén, vagy ha szükség van a kullancsfertőzés kontrollálására, illetve ha a kutyát gyakran fürösztik hipoallergén vagy lágyító samponokkal.

Amennyiben nem áll fenn a bolha- vagy kullancsfertőzés súlyos veszélye, akkor a Fypryst rácsepegtető oldat minden második-harmadik hónapban alkalmazható.

2. Alkalmazási mód: Külsőleges alkalmazás a bőrre.

Alkalmazási útmutató:

Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból. Tartsuk az egyadagos pipettát függőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot.

Fordítsuk meg a kupakot, és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára.

A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról.

Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.

A készítmény bolhásodás ellen két hónapig, kullancsok ellen legfeljebb 4 hétig hatásos a környezeti infesztációs terhelés mértékétől függően. A bolhákat az infesztációt követő 24 órán belül elöli.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok ), ha szükséges:

A készítmény biztonságosságát a célállat faj esetében alátámasztó, a javasolt adag ötszörösének megfelelő egyszeri dózissal kezelt 8 hetes kutyakölykökön és 2 kg testtömegű, fejlődő kutyákon elvégzett laboratóriumi vizsgálatok során nem mutattak ki nemkívánatos hatásokat.

Mindazonáltal, túladagolás esetén fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata (lásd 4.6 pont) és ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő nagyságú egyadagos pipettával kell kezelni.

Gyártja: KRKA, d.d., Novo mesto Šmarješka cesta 6 8501 Novo mesto Szlovénia

Vélemények

5.00
6 értékelés
(6)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2022. 11. 19.
Már többször használtam a terméket, mindkét kutyusomnál bevált.
|
Igazolt vásárlás
2022. 10. 17.
4 kutyánk van, nekünk bevált,és nagyon jó az ára is.
|
Igazolt vásárlás
2022. 06. 02.
Évek óta ezt veszem a kutyának.
|
Igazolt vásárlás
2022. 04. 21.
Mindig ezt a terméket használjuk, szőrtetvesség ellen is nagyon szuper! Árban is hihetetlen kedvező!
|
Igazolt vásárlás
2022. 02. 06.
A termék kitűnő. Jól véd az élősködők ellen.
|
Igazolt vásárlás
2021. 03. 12.

Hasonló termékek

Fypryst Combo kutya 2-10kg 1db

Rácsepegtető oldat kistestű kutyák részére.
Raktáron
2.307 Ft -tól
9

FYPRYST Spot On XL 40kg Feletti Kutyáknak 4.02ml 1x

Fypryst rácsepegtető oldat óriástestű (40 kg felett) kutyák részére. Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Raktáron
2.332 Ft -tól

Fypryst Combo kutya 10-20 kg 1db

Rácsepegtető oldat közepes testű kutyák számára.
Raktáron
2.571 Ft -tól
1

FYPRYST Spot On M 10-20kg-os Kutyáknak 1.34ml 1x

Fypryst rácsepegtető oldat közepestestű (10 - 20 kg kg közötti) kutyák részére. Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Raktáron
1.778 Ft -tól
4

FYPRYST Spot On S 2-10kg-os Kutyáknak 0.67ml 1x

Fypryst rácsepegtető oldat kistestű (2 - 10 kg kg közötti) kutyák részére. Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Előrendelhető
1.690 Ft -tól
2

Fypryst Combo cat 1db

Fypryst Combo rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények részére.
Raktáron
1.680 Ft -tól
6

Fypryst Combo kutya 20-40kg 1db

Rácsepegtető oldat nagytestű kutyák számára.
Raktáron
2.854 Ft -tól
3

Fypryst 0,5 ml macska 1x

Fypryst rácsepegtető oldat macskák részére. Macskák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Raktáron
1.490 Ft -tól
7

Fypryst Combo kutya 40kg felett 1db

Rácsepegtető oldat óriás testű kutyák számára.
Raktáron
3.310 Ft -tól
2

Fypryst spray 2,5 mg/ml 100 ml a.u.v

FYPRYST SPRAY Kutyák és macskák bolha- vagy kullancsfertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kiegészítő kezeléseként. Alkalmas a szőrtetvesség gyógykezelésére.
Előrendelhető
4.984 Ft
2