Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Advantix spot on 1 ml 4-10 kg 1X

2.990 Ft
Kiszerelés
Kiszerelés (A méretekre kattintva érhető el a többi méret)
Menny.:db
Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.990,00 Ft/db
Szállítási díj (Szállítási módtól függően) 990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 12.
Szerezhető hűségpontok: 30
29
 
Vip szolgáltatás         Szakértő telefonos ügyfélszolgálat      Villámgyors szállítás az ország bármelyik pontjára  

 

 

Leírás

Az Advantix Spot On oldat egy hatékony repelens Spot On készítmény kutyák számára, amely segít távol tartani a kullancsokat, valamint a szúnyogokat és a szuronyos istállólegyeket. Ideális megoldás a bolhák kezelésére és megelőzésére is.

1ml-es kiszerelés a 4-10kg közötti testtömegű kutyusoknak.

Nemcsak a bolhák elleni küzdelemben segít hatékonyan, hanem a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának is része lehet. Az Advantix Spot On oldat az alkalmazást követő egy napon belül elpusztítja a kutyán élősködő bolhákat, és négy hétig megakadályozza az újrafertőződést.

Egy kezelés két hétig véd a lepkeszúnyogok (Phlebotomus papatasi) és négy hétig az igazi szúnyogok (Culex pipiens) ellen. Ezenkívül akár négy héten át is hatékonyan védi kutyánkat a kullancsok ellen (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik a Dermacentor reticulatus kullancsok esetén.

Az Állatgyógyászati gyógyszerkészítmény neve: Advantix Spot On 4-10 kg közötti kutyáknak A.U.V. 

Hatóanyagok: Imidakloprid: 100 mg/ml - Permetrin: 500 mg/ml  Macskákra mérgező a Permetrin hatóanyag! 

Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321): 1,0 mg/ml 

Egy tubus tartalmaz: Tubus: 1,0 ml; Imidakloprid: 100 mg; Permetrin: 500 mg; E321: 1,0 mg.

Javallatok: Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelõzésére. A kutyán élõsködõ bolhák a kezelést követõ egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertõzõdés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bõrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés idõpontjában a kutyán lévõ kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bõrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés idõpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendõ a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok(Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.

Célállat fajok: Kutya

Adagolás: Az ajánlott legkisebb adag 10mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni.

A betelepülõ új bolhák által bekövetkezõ újrafertõzõdés megakadályozása céljából az együtt élõ valamennyi kutya egyidejû kezelése szükséges. A háztartásban élõ egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelõ termékkel. A környezetbõl való újrafertõzõdés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejû kezelése bolhák és fejlõdési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szõrzete benedvesedik. A szõrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix spot on kezelést megelõzõen, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítõ hatékonyságának biztosítása érdekében. Szőrtetű fertőzöttség esetén a kezelés után 30 nappal ismételt állatorvosi vizsgálat javasolt, mert néhány esetben második kezelésre is szükség lehet.

Az alkalmazás módja: Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje ár a zárófóliát, majd távolítsa el a kupakot. 10 kg-os, vagy kisebb testtömegű kutyák: Az álló kutya lapockái közötti területen hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre.

Felhasználási javaslat: Kizárólag külsőleg, csak bőrfelületen alkalmazható. - Egyenletesen nyomja az oldatot a kutyára, egy helyre ne nyomjon túl sok oldatot, nehogy lecsorogjon a kutya oldalán.

Ellenjavallatok:

  • A készítményt 7 hetesnél fiatalabb és 1,5 kg-nál kisebb testtömegû kutyakölykökön használni tilos!
  • Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén!
  • A kutya testtömegének megfelelő Advantix készítményt kell alkalmazni, lásd az adagolási táblázatban!
  • Macskákon alkalmazni TILOS!

Mellékhatások: Nagyon ritkán előfordulhat kutyákon átmeneti bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegsége, vakarása, dörzsölése, szőrhullás és kipirulás) vagy levertség, ami általában magától elmúlik. Nagyon ritka esetekben magatartásváltozás (izgatottság, nyugtalanság, nyüszítés, hempergőzés), gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés, nyálzás, étvágycsökkenés) alakulhatnak ki, valamint neurológiai tünetek, mint bizonytalan mozgás, rángatózás jelentkezhetnek azoknál a kutyáknál, amelyek érzékenyek a permetrinre. Ezek a tünetek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak. Kutyákban a véletlen lenyelést követően kialakuló mérgezés valószínűtlen, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek, mint remegés és letargia. A kezelés tüneti. Nincs ismert antidótum. Ha bármilyen súlyos mellékhatást tapasztal, vagy olyan mellékhatást, ami itt nem szerepel, kérjük keresse fel az állatorvosát.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető.

Különleges tárolási előírások: Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! Nem fagyasztható. A tasak felbontása után száraz helyen, legfeljebb 30C°-on tárolható. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított 24 hónapon belül, vagy a lejárati ideig, ha ez rövidebb időt határoz meg. A lejárati idő után nem használható fel. A lejárati idő a tubuson, a fóliatasakon és a dobozon az "EXP" rövidítés után található.

Különleges figyelmeztetés(ek): Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazásához. Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra (ld. Adagolás és alkalmazás módja). Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni TILOS! - Ez a készítmény macskákra különösen mérgezõ, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgezõdésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szõrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal forduljon állatorvoshoz! Beteg, legyengült kutya kezelése elõtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követõ 48 órán belül. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések. Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bõrére, szemébe vagy szájába. A termék alkalmazása közben tilos enni, inni, dohányozni! A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bõrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bõrû egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A véletlenül szembe került Advantix spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bõr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, forduljon orvoshoz és adja át neki a termék használati utasítását. A kezelt kuytához nem szabad nyúlni, különösen gyerekeknek, amíg a kezlet terület meg nem száradt. Ez biztosítható pl. azáltal, hogy a kutyát este kezeljük. A frissen kezelt kutya ne aludjon a tulajdonosával, különösen gyerekkel ne.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek): Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni.

A használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma: 2012. január 11.

További információk: Az Advantix Spot On egy külsőleg alkalmazandó ektoparazitikum, amely imidaklopridot és permetrint tartalmaz. Ezen kombinációnak inszekticid, akaricid és repelens hatása van. Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák és azok lárvái ellen is. Az imidakloprid kifejlett bolhák elleni hatékonyságán túl kimutatták a kezelt kutya környezetében fejlődő bolhalárvák ellen kifejtett larvicid hatását is. A kutya környezetében élő bolhalárvák a kezelt állattal történő érintkezés után elpusztultak. A termék rendelkezik repellens (táplálkozás ellenes) hatással kullancsok, lepkeszúnyogok és igazio szúnyogok esetén, megakadályozva a paraziták vérszívását, és ezzel egyidejűleg csökkenti a betegségek átvitelének kockázatát (pl. borreliosis, rickettsiosis, ehrlichiosis, leishmaniasis). Egy-egy vérszívó, kullancs, lepkeszúnyog, igazi szúnyog megtapadása azonban lehetséges. Emiatt ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni. Alkalmazható vemhesség és laktáció idején. A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bőrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez. A csomagolás mérete: 0,4 ml; 1 ml; 2,5 ml; 4 ml tubusonként, 1;2;3;4 vagy 6 db tubus bliszterezve, tasakban, papírdobozban. Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelési egység kerül kereskedelmi forgalomba. Az álltgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához: Bayer Hungária Kft. 1123, Budapest, Alkotás utca 50. Tel: +36 1 487 4100 Fax: +36 1 487 4121 e-mail: animalhealth.hun@bayer-ag.de Gyártó: KVP Pharma und Veterinär-Produkte GmbH, Kiel (Németország) Törzskönyvi engedélyes: Bayer Hungária Kft. (H1123 Budapest, Alkotás utca 50.)

Trixie Fésü Bolha Kutyának 21cm Müanyag

Trixie műanyag bolhafésű csúszásmentes gumimarkolattal kutyáknak.
Előrendelhető
3.286 Ft

Fypryst spray 2,5 mg/ml 100 ml a.u.v

Kutyák és macskák bolha- vagy kullancsfertőzésének kezelésére és megelőzésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kiegészítő kezeléseként alkalmazható. Emellett hatékonyan alkalmazható a szőrtetvesség gyógykezelésére is.
Raktáron
3.990 Ft
2

Beaphar Bolhairtó Spray 300ml

Tartós bolhairtó, közel 6 hónapos védelmet nyújt. Felhasználható: Zárt térben bolhairtásra, erősebb bolhafertőzöttség esetén is. Különböző felületek kezelésére alkalmas szer, mely hosszú, akár 6 hónapos hatástartósságot biztosít
Raktáron
3.262 Ft
12

Bobi Bolhairtó Sampon 200 ml

A Bobi bolhairtó sampon alkalmas a kutyákon élősködő bolhák (Ctenocephalides felis, Ctenocefalides canis) elpusztítására. A gyógyszeres samponnal történő kezelés hetente ismételhető.
Raktáron
2.626 Ft
2

INSECTICIDE 2000 0,5l

Az Insecticide termékei gyors és hosszan tartó megoldást nyújtanak a háziállatokra káros rovarok ellen. Az állatok környezetét lekezelve akár hetekre megszabadulhatunk a kértevőktől. Kizárólag a környezet kártevőmentesítésére alkalmas.

 

Elérhető
4.151 Ft
2

Tickless Baby - ultrahangos kullancs- és bolhariasztó babáknak rózsaszín

Ultrahangos kullancs- és bolhariasztó készülék kisbabák és gyermekek számára 0-10 éves korig.
Raktáron
6.290 Ft
1

Tickless Human - ultrahangos kullancs- és bolhariasztó embereknek zöld

Ultrahangos kullancs- és bolhariasztó készülék emberek számára.
Raktáron
7.990 Ft

Dr. Kelen PetMed Kullancs védőspray 100 ml

Természetes illóolajok különleges keverékét tartalmazó kullancsvédő spray. 
Raktáron
2.590 Ft

Vélemények

4.97
29 értékelés
(28)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2023. 10. 30.
Szuper termék, jó ár-érték arány.
|
Igazolt vásárlás
2023. 08. 25.
Nagyon szeretjük az advantixet,a mi kutyusunknál ez a leghatásosabb bolhairtó.Kullancsok ellen is maximálisan bevált.Évek óta mindig ezt használjuk.
|
Igazolt vásárlás
2023. 08. 06.
|
Igazolt vásárlás
2023. 07. 24.
Nincsen rossz tapasztalatom az Advantixel kapcsolatban. Járunk erdőbe is, parkokba is. Jól véd.
|
Igazolt vásárlás
2023. 07. 15.
|
Igazolt vásárlás
2023. 05. 27.
Maximálisan meg vagyok vele elégedve!
|
Igazolt vásárlás
2023. 04. 21.
Mindig ezt használjuk. 5*
|
Igazolt vásárlás
2022. 09. 17.
NAGYON JÓ TERMÉK.
|
Igazolt vásárlás
2022. 08. 20.
Se bolha, se kullancs, sőt még a legyeket is valamennyire távol tartja. Mellékhatása nem volt. Golden Retriever és Amstaff kölykök kapták. Aki nem szeretne nyakörvet, annak mindenféleképpen csak ajánlani tudom.
|
Igazolt vásárlás
2022. 08. 13.
1hete rakta rá egy kölyök kutyára, igaz nem volt benne bolha,de így másik kutya mellett 1hét alatt sem ment bele bolha eddig. Ha beválik,akkor csak ezt fogom venni.
|
Igazolt vásárlás
2022. 06. 21.
Könnyű használat!
|
Igazolt vásárlás
2021. 12. 25.
|
Igazolt vásárlás
2021. 09. 28.
Tökéletesen működik.
|
Igazolt vásárlás
2021. 08. 22.
Jó ár érték arány, nem irritálja annyira a kutya bőrét.
|
Igazolt vásárlás
2021. 06. 27.
Mindig ezt a spot-ont használjuk, legjobb ár-érték arány.
|
Igazolt vásárlás
2021. 05. 26.
Nekünk ez vált be :)
|
Igazolt vásárlás
2021. 04. 23.
Egyszerű használni, hamar beszívódik, nincsenek mellékhatások.
|
Igazolt vásárlás
2021. 03. 27.
|
Igazolt vásárlás
2021. 03. 19.
Mindig ezt vesszük a 6 kutyának. A legjobb nyáron is légy ellen.
|
Igazolt vásárlás
2021. 02. 14.
|
Igazolt vásárlás
2020. 11. 29.
|
Igazolt vásárlás
2020. 11. 23.
Többet is kipróbáltunk, és az a legjobb.
|
Igazolt vásárlás
2020. 08. 24.
A termékkel teljes mértékben elégedett vagyok. Köszönöm
|
2020. 08. 07.
Nagyon jó, még felelő termék. Jó gyors ügyintézés.
|
Igazolt vásárlás
2020. 06. 10.
Erdő mellett lakunk és amióta ezt használjuk, szerencsére nem találtam a kutyáinkon kullancsot. Teljesen elégedett vagyok a termékkel.
|
Igazolt vásárlás
2020. 06. 02.
Jó ár, gyors kiszállítás, a termék szuper hatásos.
|
Igazolt vásárlás
2020. 05. 21.
Szuper
|
Igazolt vásárlás
2020. 05. 07.
Gyors ,részletes ,korrekt
|
Igazolt vásárlás
2020. 03. 30.
Biztonsás szeretteinknek

Hasonló termékek

Advantix spot on 0,4 ml; 4 kg alatt 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (4 kg alatti) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen.
Raktáron
2.790 Ft -tól
8

Advantix spot on 2,5 ml; 10-25kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (10-25 kg közötti) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen.
Raktáron
3.190 Ft -tól
44

Advantix spot on 4 ml; 25-40 kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (25-40kg közötti) kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Raktáron
3.390 Ft -tól
42

Advantix spot on 6 ml; 40-60 kg 1X

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On (40-60kg közötti) kutyák számára, vagyis távol tarthatja a kutyától a bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket.
Raktáron
3.690 Ft -tól
36